Bilgi Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilgi Forum

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
En son konular
» fiber internet ya da adsl?
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Tem. 03, 2013 4:12 am tarafından 7200

» okçuluk hakkında tavsiye?
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Tem. 03, 2013 4:07 am tarafından 7200

» Ramazan
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimePtsi Ağus. 13, 2012 12:25 am tarafından bilgi küpü

» kamyon oyunları
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Ara. 14, 2011 12:11 am tarafından arabaoyunu

» kamyon oyunları
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Ara. 14, 2011 12:11 am tarafından arabaoyunu

» araba yarışı
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Ara. 14, 2011 12:09 am tarafından arabaoyunu

» araba oyunu oynama
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Ara. 14, 2011 12:06 am tarafından arabaoyunu

» Süper jip oyunu
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeÇarş. Ara. 14, 2011 12:04 am tarafından arabaoyunu

» takside öpüşme oyunu
Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimePaz Ağus. 28, 2011 10:29 pm tarafından yupti

Menü
Forum
Portal
Özel Mesajlar
Sık Kullanılanlara Ekle

Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI

2 posters
YazarMesaj
mücahid
Süper Üye
Süper Üye
mücahid

Erkek Mesaj Sayısı : 187

Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Empty
MesajKonu: Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI   Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 6:09 pm

Velilere oh dedirten genelge

Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI 146433

Bakan Çelik, 'proje ve performans ödevleri' ile ilgili okullara genelge yolladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere sürekli internetten ödev verilmesi, ödevlerin de veliler tarafından yapılması üzerine okul idarecilerini ve öğretmenleri uyardı.

Veliler tarafından yapılan ödevlerin kabul edilmemesini isteyen bakanlık, öğretmenlerin de sürekli internetten yapılacak ödev vermemelerini istedi. Bakan Hüseyin Çelik, ilköğretim öğrencilerine verilen 'proje ve performans ödevleri' konusunda yaşanan tartışmaları çözmek için illere bir genelge gönderdi. Bakan Çelik, ödevlerin 'öğrencinin yapmakta, öğretmenin ise takip etmekte ve değerlendirmekte zorlanacağı güçlükte olmamasını, şartlara göre pratik ve ekonomik olmasını' istedi. Genelgeye göre, ödevler maddi olarak öğrenciye yük getirecek ve öğrencinin ulaşmakta zorlanacağı kaynaklardan verilmeyecek, öğrenci seviyesinin üzerinde olmamasına da özen gösterilecek. Ödev verilirken öğrencinin kendi çabası ile ulaşabileceği kaynaklara yönlendirilmesi isteniyor. Velilerin gerekli kaynak ve materyallere ulaşma, yol gösterme gibi konularda öğrencilere yardımları dışında 'ödevi yapmak gibi' katkılarının olmamasına dikkat edilecek. Velilerin veya başkalarının yaptığı çalışmalarla öğrenci performansı tespit edilemeyeceği için öğrenci tarafından yapılmayan çalışmalar değerlendirilmeyecek.

Genelgede, öğretmenden, öğrencilerin ödevleri yaptıkları süreci takip etmeleri istendi. Bakan Çelik'in genelgesinde, ödevlerin yapım aşaması da tespit edildi. Artık 'öğrencilerin gelişim düzeyleri, ilgi, istek, öğrenme ihtiyaçları, okul ve çevre imkanları dikkate alınarak' ödev verilecek. Öğretmenler, öğrencilerin ilgilerine, özelliklerine ve seviyelerine uygun ödevler seçecek. Performans görevleri ve projeler sadece not vermek için kullanılmayacak, amacın 'sadece değerlendirme değil, öğrencilere beceri kazandırma da olduğu' unutulmayacak. Bakan Çelik genelgede, "Performans görevleri, öğrencilerin, internetten ya da ansiklopedilerden bilgileri aynen aktarmaları değil, bilgiyi edinme, düzenleme, kritik etme, kendini ifade etme, yaratıcılığı ve vücut dilini kullanma gibi hem bilişsel hem psikomotor hem de duyuşsal becerilerini işe koşmalarını sağlamalıdır." dedi.
gökalp toktepe
Yeni Üye
Yeni Üye
gökalp toktepe

Erkek Mesaj Sayısı : 19

Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Empty
MesajKonu: Geri: Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI   Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI Icon_minitimeCuma Mayıs 01, 2009 4:20 pm

gerçektende çocuklar için büyük bi dert oluyordu.kalkmasına sevindim

Velilere oh dedirten genelge ** BAKAN ÇELİK ÖĞRETMENLERİ UYARDI
1 sayfadaki 1 sayfası